Skip to main content
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.
Postponed

De kracht van geld – over geld en levensenergie

October 2, 2023 - October 3, 2023

Je houding tegenover geld is een directe spiegel van hoe je in het leven staat. ‘Hoe ga ik om met dat opgespaarde geld, het resultaat van mijn energie? Wat kan ik daarin aan? Welk risico durf ik te nemen met de vitale energie van geld: want het stromen ervan kan juist veel nieuwe energie opleveren.’

Ook in elke organisatie speelt geld een rol en is er een visie en cultuur over hoe met de financiën wordt omgegaan. En als leider kom je letterlijk en figuurlijk geld-thema’s tegen: in de schuld staan bij iemand of je energie te leen gegeven hebben, budgetten correct invullen of toch wat marge inbouwen, eerlijk rapporteren of liever een reservepotje aanleggen.

Voor je aan deze 2-daagse workshop begint, krijg je een inleidende tekst toegestuurd. Bovendien krijg je ook enkele vragen ter voorbereiding. Beide helpen je om in het onderwerp te duiken. Deze workshop start dus al enige tijd voor jullie elkaar ontmoeten.

De dagen zelf zijn een afwisseling van inzichtelijke theorie en directe ervaring. We doen bijvoorbeeld een geldspel dat je nog meer helderheid zal opleveren: je brengt een echt bedrag in in de groep en merkt welke processen er bij jezelf aan de slag gaan. ‘Hoe geef ik, hoe neem ik, hoe ontvang ik? Mag geld er zijn of niet?’

Dit ernstige onderwerp wordt dus aangepakt met humor en lichtheid! En als je dat wenst, gaat Filip met jouw concrete vraag of worsteling rond geld aan de slag. Bijvoorbeeld door middel van een systemische opstelling of een kort gesprek. Die verdieping brengt helderheid.

Voor wie

Voor iedereen die wel eens ongemak ervaart met geld, er een oordeel over heeft of irritatie voelt bij hoe de ander ermee omgaat. Omgekeerd geformuleerd: voor iedereen die vrijer en meer ontspannen wil kunnen denken over en omgaan met geld. Dat kan zowel privé of in je organisatie.

Reacties van eerdere deelnemers:

‘Het geldspel was een totale eye-opener voor me!’

 ‘Afwisselende werkvormen en ervaringen van andere deelnemers, daar leerde ik veel over mezelf van.’

‘Erg onder de indruk van de begeleiding:
die was zorgzaam en attent, scherpzinnig en kordaat!’

Door wie

Filip Lowette leidt jaarlijks Ontdek je Eigen Frequentie, een persoonlijke leergang voor mensen die leiding nemen. Daarnaast begeleidt hij directies en raden van bestuur met wat onder tafel blijft hangen en de samenwerking hindert. Hij maakt graag een veilige bedding voor gevoelige onderwerpen.

In zijn aanpak integreert hij het rationele en irrationele, inhoudelijke en relationele processen, het meetbare en voelbare, hard en zacht, zichtbaar en onzichtbaar, benoembaar en onbenoembaar. Hiermee worden mensen en hun doelen beter met elkaar verbonden. En dat leidt heel vaak tot meer vervullende resultaten in een aangename samenwerking.

Praktisch

  • We starten op maandag 2/10 om 9u30 en eindigen op dinsdag 3/10 ten laatste om 17u30
  • Er is geen ervaring of voorkennis nodig.

Prijs

Vanaf € 840 excl BTW

Deze prijs omvat:

  • alle workshops
  • 1 overnachting (kamertype naar keuze)
  • alle maaltijden
  • het gebruik van de volledige accommodatie met zaal en tuin gedurende het hele verblijf

(Merk je in jezelf al snel een oordeel of heftige reactie als je deze prijzen leest? Dan is geld waarschijnlijk een gevoelig onderwerp voor je. Juist nu ben je hélemaal welkom in deze workshop. Je zal er veel aan hebben! )

Interesse? Stuur een mail naar info@heerlijckyt.org

 

Over je verblijf op de Heerlijckyt

Je verblijft in een kasteeldomein omgeven door 30 ha natuur. Je kan er tussen je opleiding of workshop door wandelen, genieten aan de vijver of je energie opladen aan oeroude bomen en krachtplekken. Breng dus zeker je wandelschoenen mee.

Je verblijf is inclusief:

  • alle Heerlijcke maaltijden
  • doorlopend koffie, thee, levend water, frisdranken, versnaperingen, huisgemaakte vieruurtjes
  • overnachting in stijlvolle kamer.

Graag langer blijven of vroeger komen? 

Dat kan voor eigen rekening. Reservatie via de Heerlijckyt van Elsmeren.

Details

Start:
October 2, 2023
End:
October 3, 2023
Event Categories:
,
Event Tags:

Teacher

Filip Lowette

Other

When?
1 - 2 days
How?
Spirituality / Consciousness