Skip to main content
Loading Events

« All Events

 • This event has passed.

The resilient leader

March 27, 2023

TRAJECT VAN DRIE MAANDEN

Doel van dit programma

De opzet van het hele traject is leidinggevenden te engageren en meer ownership te laten nemen over hun gezondheid, energie en wellbeing. Op het einde van het programma heb je een eigen energy management blueprint die je in staat stelt je personal readiness op een duurzame manier te verhogen zodat je meer impact hebt, een betere balans ervaart en meer leeft in plaats van overleeft.

Achtergrond

Veel leidinggevenden vinden het een uitdaging om hun performance (energie) optimaal te houden. De druk en onzekerheid is nog nooit zo hoog geweest waardoor er van hen veel flexibiliteit op en naast het werk wordt gevraagd.

Evolutionair gezien zijn acute stressprikkels steeds aanwezig geweest in ons leven: honger, koude en intense fysieke prestaties. Ze hebben in het verleden onze mogelijkheden tot overleven vergroot. Terwijl we nu net het tegenovergestelde zien. Wat als gevolg heeft dat onze levensverwachting daalt.

Prof. Dr. Leo Pruimboom (Univ. ) onderzocht dit thema gedurende 11 jaar uitgebreid vanuit een multidisciplinaire aanpak, kPNI genoemd (klinische Psycho Neuro Immunologie). De principes hiervan vatte hij samen in zijn werk ‘Intermittent Living’: hoe kunnen we evolutionair gekende prikkels op een juist gedoseerde manier integreren zodat we krachtiger, meer gefocust, creatiever en gezonder in het leven staan.

Programma

De methode van Steven en Lieven is gestoeld op de hierboven aangehaalde intermittent living principes (kPNI) en wordt met o.a. hartritmevariabiliteit (HRV), NLP en cognitieve gedragstherapie gecombineerd.

Concreet houdt dit in dat je inzichten krijgt (deep learning), tools leert (o.a. ademhalingsoefeningen) en ondergedompeld wordt in diverse lichaamsgerichte ervaringen (o.a. ijsbaden, fasting, movement exercises, ..). Een beetje uit de comfortzone maar wel op een gedoseerde manier.

Het programma is gebaseerd op 3 pijlers:

 1. Datagedreven aanpak via biometrical assessments.
 2. Lichaamsgerichte ervaringen (vb breathwork, ijsbadsessies, …) om connectie te maken met je lichaam zodat signalen sneller waargenomen worden.
 3. Gecombineerde lifestyle interventies zodat de opgedane kennis daadwerkelijk wordt geïntegreerd in het dagelijkse leven.

Voor wie:

Dit programma is voor leidinggevenden die merken dat de combinatie van een hogere werkdruk, meer complexiteit en onzekerheid zorgt voor een grotere belasting zowel op fysiek als mentaal vlak. Om op werk- en privé vlak hoog te kunnen en te blijven scoren hebben we de juiste tools en gewoonten nodig die zorgen voor een gebalanceerd energieniveau. Die zorgen niet alleen voor een betereprestatie op vlak van focus, drive en besluitvaardigheid. Ze verbeteren ook de algemene gezondheid.

Voor dit programma is geen voorkennis vereist.

 

Schrijf je hier in voor het volledig traject

 

Door wie:

Lieven Van Linden is certified Wim Hof Instructeur, Intermittent Living Coach en Certified breathwork coach met expertise in lichaamsgerichte ervaringen vanuit een datagedreven aanpak.

 

 

 

Steven Selleslags is Intermittent Living coach, orthomoleculair therapeut, (HRV) Biofeedback therapeut, NLP Master Practitioner, Personal Trainer, met expertise in cognitieve gedragstherapie en Human Design

 

Praktische info

Het traject The resilient leader duurt in totaal 3 maanden en bestaat uit online en offline ontmoetingen.

 • Kickoff 27 maart (online) 20u
 • Biometrische meting 28 maart – 18 april (@home)
 • Offsite @Heerlijckyt 19/4 (aankomst ‘s avonds) – 23/4 (vertrek ‘s ochtends)
 • Individuele coaching mei/juni (online)
 • Closing @Heerlijckyt 24 juni (fysieke samenkomst)

Prijs

Voor de volledige training betaal je:

 • € 2.975 voor 15/2/2023
 • € 3.275 na 15/2/2023

Voor het totaal pakket inclusief je verblijf op de Heerlijckyt betaal je:

 • voor een medium room: € 3.782 / € 3.987 euro excl btw
 • voor een large room: € 3.833 / € 4.038 excl btw
Schrijf je hier in voor het volledig traject

Wat anderen vertellen:

Inzichten: Stress is enerzijds onvermijdbaar en ook nodig maar anderzijds kan je je reactie op stress kiezen en zelfs omzetten naar positieve energie. Het programma bood nieuwe technieken hoe hier mee om te gaan op momenten die beslissend waren.
Grootste verandering: Sporten deed ik voorheen enkel uit noodzaak, maar ervaar ik nu als stressverwerker: ik sport nu omdat ik er gelukkig van word.
Resultaat: Langs de ene kant een betere conditie maar tevens voel ik me minder gestresseerd na een hectische dag. Wat bovendien ook mooi meegenomen was minder kilo’s en meer spiermassa. Collega’s geven aan dat ik kalmer ben waardoor ik in stressvolle situaties bij de klant beter gesprekken kan sturen en begeleiden. Alsook tijdens gesprekken met leidinggevenden lukt het me beter om kalmer en sneller mijn punt duidelijk te maken.
 Hans Meulmeester Director – Competence Lead IT Governance, Risk & Compliance at KPMG

 

Over je verblijf op de Heerlijckyt

Je verblijft in een kasteeldomein omgeven door 30 ha natuur. Je kan er tussen je opleiding of workshop door wandelen, genieten aan de vijver of je energie opladen aan oeroude bomen en krachtplekken. Breng dus zeker je wandelschoenen mee.

Je verblijf is inclusief:

 • alle Heerlijcke maaltijden
 • doorlopend koffie, thee, levend water, frisdranken, versnaperingen, huisgemaakte vieruurtjes
 • overnachting in stijlvolle kamer. Je kan kiezen voor small, medium of large & single of shared volgens beschikbaarheid
 • Snel inschrijven geeft meer keuzemogelijkheden
 • Tijdens de zomer kan je ook kamperen, dit geeft je korting op je verblijfskost

exclusief: drankjes uit de bar

Graag langer blijven of vroeger komen? 

Dat kan! Ook dit kan je als als extra optie kiezen bij je boeking.

Details

Date:
March 27, 2023
Cost:
TRAJECT VAN DRIE MAANDEN

Other

When?
yearprogram
How?
Mindfullness / Meditation / Yoga