Skip to main content
Loading Events

« All Events

 • This event has passed.

Lomi Lomi Workshop

March 31, 2023 - April 3, 2023

In deze workshop leer je technieken aan om in de praktijk een basisbehandeling Lomi Lomi te geven. Maar tegelijkertijd heeft de training ook een effect op jezelf. De kennis en diepte van de Hawaiiaanse spiritualiteit en methodes zijn krachtig en diep. De training heeft dan ook automatisch impact op je persoonlijke transformatie en leiderschap.

Voor wie ?

 • Voor iedereen die geïnteresseerd is in zowel de helende kunsten als de transformerende kracht van de Hawaiiaanse traditie.
 • Voor een ieder die toegang wil krijgen tot zijn/haar eigen helende transformerende kracht die hem/haarzelf, de familie, de gemeenschap en de wereld kan dienen.
 • Zowel ervaren professionals als nieuwkomers in de helende kunsten en lichaamswerk zijn welkom.
 • Voor iedereen die een volwaardige lomilomi sessies wil kunnen geven

 

Schrijf je hier in

 

Achtergrond

Het Hawaiaanse lichaamswerk of LomiLomi weerspiegelt de oude spirituele connectie die de authentieke Polynesische bevolking heeft sinds het begin der tijden met hun voorouders, het land en de levensadem of Aloha. De kennis en diepte van de Hawaiiaanse spiritualiteit en methodes zijn krachtig en diep.

De beroemde Tante Margaret Machado, een van de grote meesters van de authentieke LomiLomi zei dat LomiLomi gaat over ‘de liefdevolle aanraking, een verbinding met het hart, de ziel en de bron van het leven’.

Programma

Het programma duurt 4 dagen en bevat oa:

 • de betekenis van Aloha en hoe ermee te werken;
 • ademhaling en bewegingsoefeningen om spirituele energie of Mana te verhogen;
 • werken met de levensadem door de Ha-ademhaling;
 • alle basisbewegingen en massagetechnieken op rug / benen / armen / hoofd / romp / buik;
 • jezelf leren beschermen en verzorgen;
 • hoe de ruimte behouden voor je klant;
 • Oli (chants) & Pule (gebed) intentie instelling.

Na afloop van deze workshop kan je:

 • zelf  een volledige lomi lomi behandeling geven, zowel in de twee hoofdposities, de voor- en achterkant van het lichaam, alsook een hoofdmassage.
 • heb je een solide basis en neem je heel wat tools en technieken mee naar huis om je te ondersteunen.

 

Aanpak/werkwijze

Theorie

De Hawaiianen delen hun kennis via Kukakuka storrytelling. Verhalen zijn tijdloos. Ze bewegen zich door de eeuwen heen met gemak en bevatten eeuwenoude wijsheid. Verhalen teleporteren ons naar bekende en onbekende landen en delen in onszelf.
Verhalen verruimen onze verbeelding, wekken oude herinneringen op en leveren nieuwe herinneringen. Zo vindt kennisoverdracht van de Hawaiiaanse spiritualiteit plaats en creëren we het juiste fundament waarop alles verder opgebouwd kan worden. Hawaaiiaanse begrippen, concepten en methoden die aan bod komen zijn:
Akua, Pule, Aloha, Aumakua Mana, Pono, Kuleana , Hana, en Ho’opono pono.

Praktijk

Elke dag is er natuurlijk praktijkles. Dit omvat uitgebreide rondes van ontvangen en geven. Je leert alle vaardigheden die nodig zijn voor een volwaardige sessie of beter gezegd het helingsritueel. We leren techniek, houding aan tafel, werken met Aloha of levensadem (Ha), spirituele hygiëne, leren met intuïtie en inspiratie (Na’ Au) te werken. Leren met foucus en aanwezigheid (Alo) te werken essentieel in heling etc.

Getuigenis

“WOW Amazing, Amazing.
Such a healing and inspiring experience. I met Ricardo on his Hawaii healing arts workshop in London…a wonderful teacher who comes completely from the heart so beautiful.”

Melina Williams

 

Door wie

Ricardo’s pad van het mystieke en passie voor massage, lichaamswerk en genezing begon na een diepe transcendente ervaring, 30 jaar geleden. Aanvankelijk leerde hij klassieke Thaise massage in Azië, waardoor hij de kracht en diepte van holistisch lichaamswerk ontdekte. Na vele omzwervingen en opleidingen vond Ricardo uiteindelijk zijn roeping in het traditionele inheemse genezingswerk van de grote Kahuna’s of meesters van Hawaï. De ontdekking van de hoeveelheid genezing die kan optreden na een Lomi Lomi massage, deed hem verder specialiseren in traumawerk. Healing gaat voor hem uiteindelijk over vereniging met de Bron, om door alle lagen van weerstand heen tot onze essentie te komen.

Hij is nu volledig toegewijd aan het overdragen van de kennis die hij onder andere op Hawaï heeft geleerd. Hieronder vallen natuurlijk ook het ceremoniële rituele lichaamswerk Lomi Lomi en het verzoeningsritueel Ho’opono pono. Momenteel is hij nog in de leer bij twee Hawaiiaanse meesters. De meester is altijd een leerling.

Door jarenlange ervaring is Ricardo een belichaamde Lomi Lomi leraar geworden, die iedereen die met hem in contact komt een multidimensionale ervaring geeft. Aloha is de groet, maar betekent ook Universele Liefde met een grote L.

 

Praktisch

 • datum: vr 31 maart t/m 3 april 2023
 • we werken met minimum 14 en maximum 22 deelnemers
 • prijs: € 867 excl btw / € 1.050 incl btw (op basis van een gedeelde slaapkamer en is inclusief alle maaltijden, accommodatie en training)

 

Schrijf je hier in

 

Over je verblijf op de Heerlijckyt

Je verblijft in een kasteeldomein omgeven door 30 ha natuur. Je kan er tussen je opleiding of workshop door wandelen, genieten aan de vijver of je energie opladen aan oeroude bomen en krachtplekken. Breng dus zeker je wandelschoenen mee.

Je verblijf is inclusief: 

 • alle Heerlijcke maaltijden
 • doorlopend koffie, thee, levend water, frisdranken, versnaperingen, huisgemaakte vieruurtjes 
 • overnachting in stijlvolle kamer. Je kan kiezen voor small, medium of large & single of shared volgens beschikbaarheid
 • Snel inschrijven geeft meer keuzemogelijkheden
 • Tijdens de zomer kan je ook kamperen, dit geeft je korting op je verblijfskost

exclusief: drankjes uit de bar

 

Schrijf hier in

 

Details

Start:
March 31, 2023
End:
April 3, 2023
Event Categories:
,
Event Tags:
,
Website:
http://vidavital.eu/home/

Other

When?
3-7 days
How?
Spirituality / Consciousness