Skip to main content
Loading Events

« All Events

Ondernemen met systemische wijsheid

August 29 - August 30

Over

Al jarenlang neemt het aantal zelfstandigen toe. Volgens de meest recente cijfers van FOD Economie zijn er meer dan 1.2 miljoen zelfstandigen in België. Dat zijn er nogal wat. Voor wie hulp bij zijn of haar ondernemerschap wil, is er veel te vinden: er staat een klein leger klaar aan deskundigen die je vertellen wat je wel en wat je niet moet doen.

In deze training vertellen we je helemaal niets. In deze training onderzoeken we hoe het ervoor staat met de vier verbindingen die systemisch gezien de belangrijkste delen van een succesvol bedrijf zijn. De verbinding met je klanten, de verbinding met je product, de verbinding met geld én de verbinding met het veld. Je ervaart welke verbindingen sterk genoeg zijn om volgende stappen mee te zetten en waar het nodig is de verbindingen te versterken.

Verbinding met je klanten

De doelgroep zijn de klanten die je zou willen hebben. Ondernemen met systemische wijsheid betekent zoiets als ‘jezelf beschikbaar stellen voor wie jouw klanten willen zijn’. Dat werkt andersom. We maken onderscheid in drie groepen: je huidige klanten, de potentiele klanten en mensen die geen behoefte hebben aan wat jij biedt.

Verbinding met je product

Sommige ondernemers haten hun product. Of behandelen hun product als een ingedut huwelijk waar geen avontuur meer is. Er zijn ook ondernemers die hun product vrezen, of het juist koesteren als een baby. En er zijn zelfs ondernemers die denken dat ze geen product hebben. We maken kennis met jouw product en onderzoeken hoe het zo groot, sterk en gezond mogelijk kan worden.

Verbinding met geld

Geld is de spil van het bedrijf. Zonder geld wordt het vrijwilligerswerk. We onderzoeken hoe goed jij voor geld zorgt in jouw bedrijf: kun je genoeg geld creëren? Zorg je ervoor dat het er niet uitvliegt? Hoe organiseer je de administratie, belastingen en reserveringen? Als je het al irritant vindt dat het hier genoemd wordt, is dat de reden om je aan te melden!

Verbinding met het veld

Een deel van jouw bedrijf bestaat zonder jou. Het is het veld dat jij als ondernemer gemaakt hebt, zeker wanneer je al een poosje ondernemer bent. Je vorige klanten horen er dan ook bij, de fouten die je hebt gemaakt, wat je geleerd hebt en wat het ondernemerschap jou gebracht heeft. Maar ook de reden van jouw ondernemerschap en wat jouw bedrijf betekent in de wereld. Tijd om dat veld goed te leren kennen.

Wat levert de training jou op?

• Je denkt voorbij problemen en ziet snel waarmee ze verbonden zijn
• Je hebt nieuwe ideeën
• Je gesprekken raken de kern
• De impact van jouw persoonlijk leiderschap is verdubbeld
• Je ervaart flow en komt snel verder, zonder dat het veel energie vergt
• Je lost problemen in één keer op, doordat je de onzichtbare structuren achter het probleem zichtbaar maakt

Inclusief

 • Twee dagen training van Siets Bakker over hoe je systemische kennis kunt gebruiken in je bestaan als zelfstandige of ondernemer.
 • Handige werkvormen en tips om jezelf en je werk of bedrijf te ontwikkelen en gezond te maken of houden.
 • Verblijf op de magische locatie van de Heerlijckyt van Elsmeren te Geetbets.
 • Alle Heerlijcke maaltijden, 4-uurtjes en één overnachting zijn inbegrepen. Je kunt kiezen voor een kamer alleen of een gedeelde kamer (bepaalt de prijs van de training).
 • Een peergroup met wie je na afloop van de training contact kunt houden.
Schrijf hier in als je kiest voor een éénpersoonskamer Schrijf hier in als je kiest voor een meerpersoonskamer

Door wie?

Siets Bakker is een opvallende verschijning in het systemisch landschap. Als geen ander kan zij de vaak complexe en abstracte begrippen, helder verwoorden. Zodat je het snapt én kunt voelen, zonder aan diepgang te verliezen. Ze is meester in het creëren van werkvormen en tools, waarvan Rake Vragen de meest bekende is.

Ze noemt zichzelf graag ‘organisatie-nerd’. Haar redenering is dat als in organisaties de dynamieken stimulerend zijn in plaats van belemmerend, dit een wereld van verschil maakt voor de mensen die in die organisaties werken.

Ze is een veel gevraagd internationaal keynote speakerbegeleidt directies en teams op hun strategie- of heidagen, geeft in company opleidingen in systemisch werken en heeft een eigen goedlopende opleiding waarin ze professionals leert om via Rake Vragen, systemische interventies te doen.

Voor wie?

Ondernemers die dieper willen duiken en hun bedrijf als geheel willen bekijken. Want draait systemisch denken om: alles hangt met alles samen.

Schrijf je niet in als je:
• overweegt om zelfstandige of ondernemer te worden;
• het ‘erbij doet’. Voor deze tweedaagse is het een voorwaarde dat je je hoofdinkomen haalt uit je zelfstandigheid of ondernemerschap;
• een businessplan wilt maken of een recept voor succes wilt kopen. Dit zijn analytische aanpakken, kies in dat geval voor een ander aanbod.

Deze training is een investering die je heel snel terugverdient. Dit horen we terug van eerdere deelnemers.

Praktisch

Inschrijven op basis van 1-persoonskamer

 • Early bird: 995€ tot 30 mei 2024
 • Regulier: 1195€ excl btw

Inschrijven op basis van meer-persoonskamer

 • Early bird: 795€ tot 30 mei 2024
 • Regulier: 895€ excl btw

Na inschrijving en een mail met je bedrijfsgegevens, sturen we jou de factuur.

Schrijf hier in als je kiest voor een éénpersoonskamer Schrijf hier in als je kiest voor een meerpersoonskamer

Vragen?

Voor vragen over deze training kan je contact opnemen met Anne-Marie Walgering de Walle (Soulution Trainingen) per email: anne-marie@walgering.com

Over je verblijf op de Heerlijckyt

Je verblijft in een kasteeldomein omgeven door 30 ha natuur. Je kan er tussen je opleiding of workshop door wandelen, genieten aan de vijver of je energie opladen aan oeroude bomen en krachtplekken. Breng dus zeker je wandelschoenen mee.

Je verblijf is inclusief:

 • alle Heerlijcke maaltijden
 • doorlopend koffie, thee, levend water, frisdranken, versnaperingen, huisgemaakte vieruurtjes
 • overnachting in stijlvolle één- of tweepersoonskamer, afhankelijk van je boeking.

exclusief: drankjes uit de bar

Graag langer blijven of vroeger komen? 

Dat kan! Neem in dat geval contact op via info@heerlijckyt.org

 

Teacher

Siets Bakker

Other

When?
1 - 2 days
How?
Systems Thinking / Strategy