Skip to main content
Loading Events

« All Events

Wheel of Wires: Spirituality for today

October 8 @ 6:00 pm - 11:00 pm

Vijfde editie – Dinsdag 8 oktober 2024

Spirituality for today – Met James Bampfield

Op deze avond gaan we samen op onderzoek naar de aard en de praktijk van spiritualiteit.
Hoe weten we dat spirit bestaat?
Vanwaar al die misverstanden over spiritualiteit?
Wat betekent het om een spiritueel leven te leiden?
Maakt spiritualiteit ons echt gelukkiger?
Hoe kan spiritualiteit helpen bij de problemen in de wereld?
Waar schuurt het? Wat als geloof haaks op elkaar blijkt te staan?
Waar komen onze overtuigen vandaan en moeten we ze echt wel geloven? Want wat is waarheid?
Waarom moeten we eigenlijk aan spiritualiteit doen, of is dat helemaal niet aan de orde?
En waarom is de academische en wetenschappelijke wereld anti-spiritueel?

Met deze vragen gaan we samen aan de slag. Er is ruimte voor discussie en voor het delen van ervaringen. Met een open geest en open hart creëren we een plek waar moeilijke vragen welkom zijn en cynisme achterwege blijft.

Vanuit een diverse groep met mensen die elk spiritualiteit helemaal anders beleven, nemen we een metavisie in. We gaan zoeken naar wat ons verbindt. En bovenal gaan we op zoek naar wat spiritualiteit betekent in ons eigen leven en hoe we dit in de context van de 21ste eeuw praktisch kunnen maken. Voor onszelf, maar ook voor de wereld.

 

Door wie

James Bampfield 

James Bampfield is consultant, trainer en oprichter van o.a. Quinx, Spirituality for today, en The Crossing. Reeds op zeer jonge leeftijd was James nieuwsgierig naar het Leven en koos hij ervoor om de weg van de spiritualiteit te exploreren. Hij reisde intens, leerde van vele meesters, scholen en bovenal van het Leven zelf. Ook nu blijft James zoeken naar de kern van spiritualiteit, en naar manieren om spiritualiteit praktisch te maken, gekoppeld aan het praktische leven en aan wat de wereld vandaag nodig heeft. Dit doet hij in zijn podcast Spirituality for Today maar ook in The Crossing, waar bij mensen begeleidt om de transitie te maken van Homo Sapiens naar ‘Homo Amor’.
Professioneel werd James zijn hele leven professioneel gedreven door het werken met groepen. Hij begeleidt zowel organisaties als mensen naar meer waarachtigheid en vrijheid kracht.

 

Praktisch

  • 18u00 diner (optioneel)
  • 19u30 Start event
  • 23u00 Einde

Prijs

  • voor particulieren: 65 euro voor het event incl drankje vooraf en drankjes achteraf (incl BTW)
  • voor professionals: 85 euro voor het event incl drankje vooraf en drankjes achteraf (excl BTW)
  • optioneel: 35 euro voor het diner incl water, thee, koffie (incl BTW)
  • wil je nadien genieten van een heerlijcke nachtrust dan kan je natuurlijk ook een kamer boeken

Wil je graag aan het event deelnemen maar heb je financieel minder ruimte, neem dan contact met ons op via info@heerlijckyt.org.

Inschrijven

via mail naar: sebastiaan@heerlijkcyt.org

Wheels of Wires – SAMEN impact creëren

Zoals losse draden op een weefgetouw samen een uniek tapijt vormen, geloven we dat inspirerende mensen en organisaties in verbinding met elkaar een impactvolle community kunnen vormen. Wheel of Wires is een nieuw format voor inspirerende ontmoetingsmomenten! We brengen straffe mensen met innovatieve ideeën samen rond urgente thema’s. Hoe willen we dat de wereld er over 50 jaar uitziet? En hoe kunnen we daar zelf heel concreet aan bijdragen? Dat is het uitgangspunt!

Elke avond staat 1 thema centraal. We laten ons inspireren door boeiende sprekers en vanuit de rijkdom van ieders achtergrond, kennis en levenservaring, planten we zaadjes, oogsten we ideeën, en is er ruimte om op een interactieve manier met elkaar te praten en te verbinden. Uiteraard is er achteraf volop tijd om verder na te praten aan de bar en nieuwe allianties of snode plannen te smeden voor maatschappelijke verandering.

Details

Date:
October 8
Time:
6:00 pm - 11:00 pm
Event Categories:
,

Other

When?
1 - 2 days
How?
Systems Thinking / Strategy