Skip to main content
Loading Events

« All Events

 • This event has passed.

Rake Vragen – systemisch werk om beweging te krijgen in vastzittende situaties

April 24, 2023 - April 25, 2023

Met de kunst van Rake Vragen breng jij beweging in situaties die vastzitten. In werk en privé. Bij jezelf of anderen. Stap voor stap leert Siets Bakker, systemisch expert & organisatie ‘nerd’ hoe je dat doet. Hoe jij je als vraagsteller organiseert. Je krijgt kant-en-klare vragen en gaat ermee aan de slag. Je leert ook hoe je zelf je eigen Rake Vragen kunt formuleren. En hoe je vraag zó kunt stellen dat het raak is.

De Intensive ‘Systemisch werken met Rake Vragen’ is een uitnodiging aan jou om te stoppen met hard werken om problemen op te lossen. Vooral die problemen die steeds in een andere vorm terugkomen. Zoek naar de reden waarom het probleem in kwestie een goede oplossing is. Vind wat er vast zit. Rake Vragen helpen je.

Siets Bakker heeft met het ontwikkelen van ‘Rake Vragen’ zowel de diepgang van systemisch werkenals de complexiteit wat er in systemen aan de hand kan zijn, weten te behouden terwijl het tegelijkertijd heel makkelijk hanteerbaar is in zowel je werk als coach, consultant, leidinggevende, facilitator, etc. als in je privé leven. Tenslotte, een vraag stellen kan iedereen, en het kan altijd. Is het niet hardop aan een ander, dan is het wel in het gesprek met jezelf’.

Voor wie?

De Intensive is uitermate geschikt voor coaches, consultants, leidinggevenden, ceo’s, facilitators, change managers, marketing managers, interim managers.. Mensen die in hun werk beweging willen brengen in situaties die vast zitten. Mensen die wensen te verbinden wat niet verbonden was. Mensen die willen meewerken aan een organisatie waarvan de dynamiek stimulerend is. Voor alle changemakers die hét verschil willen maken voor zichzelf en anderen in hun werk en in hun leven.

Programma

Maandag 24 & dinsdag 25 april 2023:

 • 9u Ontvangst & landen
 • 9:30u-18u Intensive Rake Vragen

Optioneel: Maandagavond diner ‘Aan tafel mét Siets Bakker’

 

Door wie?

Siets Bakker is een opvallende verschijning in het internationale systemisch landschap. Als geen ander kan zij de vaak complexe en abstracte begrippen, helder verwoorden. Zodat je het snapt én kunt voelen, zonder aan diepgang te verliezen. Ze is meester in het creëren van werkvormen en tools, waarvan Rake Vragen de meest bekende is.

Ze noemt zichzelf graag ‘organisatie-nerd’. Haar redenering is dat als in organisaties de dynamieken stimulerend zijn in plaats van belemmerend, dit een wereld van verschil maakt voor de mensen die in die organisaties werken.

Siets Bakker is veel gevraagd keynote speaker, begeleidt directies en teams op hun strategie- of heidagen, geeft in company opleidingen in systemisch werken en heeft een eigen goedlopende opleiding waarin ze professionals leert om via Rake Vragen, systemische interventies te doen.

Siets is auteur van drie boeken: Systemisch Wijzer (2015) schreef ze samen met Leanne Steeghs. Het boek staat inmiddels bij vele opleidingen op de literatuurlijst omdat het in hele begrijpelijke woorden en met praktische toepassingen aanspoort om je eigen wijsheid in te zetten.

Getuigenis

“Een zeer goede én ik durf zelfs te zeggen een briljante training. Waarom? Siets is erg vernieuwend. Ze raakt zaken aan die zeker nog niet mainstream zijn, ook niet voor ervaren coaches. Ze is heel praktisch en hands-on en geeft tegelijkertijd veel uitleg. Haar sterkte ligt in het intuïtieve en energetische. Ik vind het heel inspirerend, dat zij daar zo sterk durft voor kiezen. En de resultaten liegen er niet om! Doorheen de hele cursus heb ik de kracht van de methodieken kunnen ervaren. Het beste aan de training is de grote hoeveelheid van praktische methodieken die we continu hebben mogen ervaren en doorleven, steeds in het nu, steeds doorleefd. Leren door ervaren, dat is veel meer dan enkel ‘mentaal’ leren.”

Els Abts, Diensthoofd VLM en interne coach Vlaamse overheid

Praktisch

 • datum: ma 24 t/m di 24 april 2023
 • kostenbijdrage training:
  • Regulier tarief 695 € incl. de Rake Vragen toolkit met de kaartenset ter waarde van 48.50€, een Heerlijcke lunch, alle dranken & een zoet 4-uurtje
  • Early bird tarief t/m 15 maart a.s.: 625€
  • optioneel: diner buffet ‘Aan tafel mét Siets Bakker’ op maandagavond  30€ + je drankjes. Deze betaal je op de avond zelf.

Na inschrijving en een mail met je bedrijfsgegevens, sturen we jou de intracommunautaire factuur. Lukt dit voor jou niet en wens je toch een factuur, komt er 21% BTW bij.

Schrijf in voor de training

Blijven overnachten?

 • Prijs: vanaf 85€ (excl. BTW) 1pk per nacht, inclusief ontbijt.

 

Boek hier je overnachting en/of diner

 

Over je verblijf op de Heerlijckyt

Je verblijft in een kasteeldomein omgeven door 30 ha natuur. Je kan er tussen je opleiding of workshop door wandelen, genieten aan de vijver of je energie opladen aan oeroude bomen en krachtplekken. Breng dus zeker je wandelschoenen mee.

Je verblijf is inclusief:

 • alle Heerlijcke maaltijden
 • doorlopend koffie, thee, levend water, frisdranken, versnaperingen, huisgemaakte vieruurtjes
 • overnachting in stijlvolle kamer. Je kan kiezen voor small, medium of large & single of shared volgens beschikbaarheid
 • Snel inschrijven geeft meer keuzemogelijkheden
 • Tijdens de zomer kan je ook kamperen, dit geeft je korting op je verblijfskost

exclusief: drankjes uit de bar

Details

Start:
April 24, 2023
End:
April 25, 2023
Event Categories:
,

Teacher

Siets Bakker

Other

When?
1 - 2 days
How?
Systems Thinking / Strategy