Skip to main content
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Het Persoonlijk Jaar – Jaaropleiding basisjaar

November 10, 2023

JAARTRAJECT

Zoals in alle grote reisverslagen in de mythen en sprookjes van de mensheid, vraagt dat een bereidheid om door het duister te gaan, tegenkrachten te ontmoeten, draken te verslaan, en de hulp te vragen en te aanvaarden die je nodig hebt.

Ieder gaat zijn eigen reis en komt zijn eigen beproevingen tegen. Daarom kent het Persoonlijk Jaar geen vast programma, maar werken we vanuit thema’s met de vragen die zich in het moment aandienen.

Jaar 1: Basisjaar

‘De mooiste reis is de reis naar huis’

Het Persoonlijk Jaar laat zich het meest vergelijken met een innerlijke reis. Een reis naar je diepste verlangens, je eigen kwaliteiten, en je bron van inspiratie.

Ieder gaat zijn eigen reis en komt zijn eigen beproevingen tegen. Daarom kent het Persoonlijk Jaar geen vast programma, maar werken we vanuit thema’s met de vragen die zich in het moment aandienen.

Het Persoonlijk Jaar is een tweejarig traject, bestaande uit een basisjaar en een verdiepingsjaar, waarbij je per jaar kunt intekenen.

Voor wie?

  • Voor mensen die dieper inzicht willen krijgen in zichzelf en hun persoonlijke thema’s, zowel privé als op het werk.
  • Voor mensen die in hun leven terugkerende patronen willen doorbreken en willen onderzoeken hoe zij aan het roer kunnen staan van hun eigen leven.
  • Voor wie vrijer wil worden van de emoties en patronen, die zich in leven en lichaam hebben vastgezet.
  • Voor wie gehoor wil geven aan zijn diepste wensen en beste weten, zijn talenten wil ontdekken om zo meer betekenisvol te zijn in werk, relatie, familie en gezin.

Getuigenissen

“Het intakegesprek bevestigde mijn eerdere ervaringen met het ITIP: de manier waarop zij tegen het leven aankijken, de openheid van degene met wie ik het gesprek had, alles voelde goed.”

Marco van Es

Meer info & inschrijven


Programma 2023-2024

Het programma bestaat uit vier blokken en een themadag. De blokken hebben vooraf vastgestelde thema’s, maar de inhoud vormt zich vanuit de inbreng van de deelnemers, het groepsproces, en de impulsen van de begeleiders in het moment. Een vrije, uiterst levendige manier van werken, waarin er ruimte is om aan te bieden wat er in je speelt en waarin je tevens direct kunt ervaren welke werking je daarmee hebt op je omgeving.

BLOK 1: vr 10 november 2023 – 16.00 uur t/m zo 12 november 15.00 uur
HIER EN NU Contact met jezelf
Tijdens dit blok sta je stil bij vragen als: Waar sta ik op dit moment in mijn leven? Waar heb ik last van en wat zou ik eigenlijk willen? In het contact met de anderen leer je jezelf op een nieuwe manier kennen. Wat laat je van jezelf zien en wat houd je achter? Je onderzoekt hoe je in contact met anderen dicht bij jezelf kunt blijven, ontspannen en aanwezig. Je krijgt handvatten om stil te staan, je aandacht naar binnen te richten en te leren voelen wat er in je leeft.
Begeleiding: Benoît Hovelaque

BLOK 2 vr 12 januari 2024 16.00 uur t/m zo 14 januari 15.00 uur
NU EN TOEN Het leren kennen van je angst en verdriet
Je verleden heeft je voor een groot deel gevormd. Je staat stil bij het nest waaruit je komt, hoe dat je heeft bepaald en hoe je verleden doorwerkt tot in het heden. Wat draag jij nog steeds met je mee? En wat ben je onderweg kwijtgeraakt? Door bijbehorende gevoelens ruimte te geven, word je vrijer van je patronen, je leert beter zien wat niet van jou is en wat juist echt bij je hoort. Zo wordt duidelijk welke keuzes passen bij jou in je huidige bestaan.
Begeleiding: Claartje Kocken

BLOK 3 vr 1 maart 2024 – 16.00 uur t/m zo 3 maart 15.00 uur
NU OF NOOIT Jouw eigen weg
Als je je oude manier van doen af wil leggen en in alle vrijheid keuzes gaat maken, dan wordt het levendig en ook echt spannend! Trouw zijn aan hoe je werkelijk bent en daarnaar handelen, gaat niet vanzelf. Je krijgt te maken met tegenkrachten, met beren op de weg. Je leert deze tegenkrachten kennen en door ze onder ogen te zien ga je ervaren hoeveel energie en levenslust erin besloten ligt. Je leert jouw eigen unieke weg te gaan en je levensenergie te volgen. Dat is spannend en prachtig tegelijk.
Begeleiding: Marcel Favier

Themadag za 23 maart 2024 – 10.00-16.00 uur
De Werkzaamheid van Niet-Weten
Leven met wat wij niet-weten is een kunst en een zegen. Het betekent dat je samenwerkt met de vragen en onzekerheden die je hebt in plaats van dat je je verzet of ervan wegloopt. Over wat gevoelens rond niet-weten, individueel- of werk gerelateerd, met ons doen, hoe je ermee om kunt gaan en welke rijkdom en mogelijkheden erin zitten.

BLOK 4 vr 26 april 2024 – 16.00 uur t/m zo 28 april 15.00 uur
NU IS NU Thuiskomen bij jezelf
Je krijgt zicht op de oogst van dit traject: jouw eigenheid en innerlijk weten wordt meer en meer leidraad in je dagelijks leven. Hoe kun je dat verstevigen en ook in de toekomst die koers blijven varen? Je krijgt handvatten aangereikt om wat je ervaren en geleerd hebt concreet in te zetten in je dagelijks bestaan. Je leert te vertrouwen op jouw specifieke eigen kracht en wijsheid én je leert ook de vervorming ervan kennen. Doordat je jezelf bent en jezelf kent, krijgen obstakels in je leven een direct en bij jouw passend antwoord. Gaandeweg word je een vrij en authentiek mens.
Begeleiding: Benoît Hovelaque

vrijdag 17 mei 2024 – Individuele eindgesprekken
Het eindpunt van dit Persoonlijk Jaar is een nieuw beginpunt. Hoe ga je verder? In dit persoonlijke gesprek met een van je begeleiders maken we samen de balans op. We kijken wat de oogst is van je Persoonlijk Jaar en geven je een gericht en praktisch advies naar de toekomst toe.
Begeleiding: Benoît Hovelaque

 

Meer info & inschrijven

 

Over je verblijf op de Heerlijckyt

Je verblijft in een kasteeldomein omgeven door 30 ha natuur. Je kan er tussen je opleiding of workshop door wandelen, genieten aan de vijver of je energie opladen aan oeroude bomen en krachtplekken. Breng dus zeker je wandelschoenen mee.

Je verblijf is inclusief:

  • alle Heerlijcke maaltijden
  • doorlopend koffie, thee, levend water, frisdranken, versnaperingen, huisgemaakte vieruurtjes
  • overnachting in stijlvolle kamer. Je kan kiezen voor small, medium of large & single of shared volgens beschikbaarheid
  • Snel inschrijven geeft meer keuzemogelijkheden
  • Tijdens de zomer kan je ook kamperen, dit geeft je korting op je verblijfskost

exclusief: drankjes uit de bar

Graag langer blijven of vroeger komen? 

Dat kan! Ook dit kan je als als extra optie kiezen bij je boeking.

Other

When?
yearprogram
How?
Mindfullness / Meditation / Yoga