Skip to main content
Loading Events

« All Events

 • This event has passed.

Ode aan de donkerte – exclusieve première voor supporting ambassadors – Livinglei Leuven

September 23, 2023

Achtergrond

Ode aan de Donkerte is een initiatief van collectief IJLLAND geformeerd rond storyteller/schrijfster Lies Verswijvel (Magic in Motion) en muzikante / componiste Patricia Vanneste (Sohnarr, Driftwood, ex-Balthazar). Met IJLLAND willen zij maatschappelijke thema’s die koorddansen op de rand van de samenleving op een toegankelijke manier belichten en ruimte geven door middel van woord, muziek en spaceholding.

Ode aan de donkerte is gegroeid vanuit hun persoonlijke ervaring en observatie dat de toenemende aandacht omtrent mentaal welzijn, net zoals de meeste dingen in onze samenleving, ligt op het boeken van vooruitgang. Maar wat als we zouden opgroeien met de boodschap dat mens zijn inhoudt dat we ons soms ook slecht mogen voelen? Dat dit gevoel er mag zijn zonder de overtuiging of druk dat er zo snel mogelijk iets mee gedaan moet worden? Wat als donkerte gewoon ruimte zou krijgen, zouden we het dan ook niet makkelijker kunnen delen met anderen? Zou maatschappelijk begrip zonder tijdsdruk, en het gedeelde dragen, de donkerte niet minder zwaar maken?

Met dit project willen ze geborgenheid bieden voor emoties waar we in onze samenleving moeilijk blijf mee weten. Donkerte is een wezenlijk en fundamenteel onderdeel van het leven. Een natuurlijk proces dat beleefd mag worden en daar ook de ruimte voor dient te krijgen die het vraagt, want net zoals we winter niet kunnen haasten tot lente en nacht niet tot dag, kan ook donkerte alleen maar duurzaam beleefd worden als het daar de nodige tijd een ruimte voor krijgt.

Om de voorstelling met de nodige kwaliteit en binnen een gepast kader te kunnen brengen loopt er een crowfunding. Het geld dat IJLLAND met deze crowdfunding wenst in te zamelen zal enerzijds gebruikt worden om : licht, geluid, scenografie & technische ondersteuning te bekostigen. Gezien ze de voorstelling zo toegankelijk mogelijk willen maken, ook en zéker voor geïnteresseerde (sociale) organisaties met kwetsbare doelgroepen dient deze inzameling anderzijds om de technische en artistieke gages bij te passen in het geval deze organisaties niet over het nodige budget beschikken om ons te programmeren.

Over de premiere voorstelling

Deze voorstelling die door zal gaan op de Livinglei in Leuven, is een event exclusief voor de supporting ambassadors. 

Word zelf supporting ambassador en help ons om de voorstelling financieel te ondersteunen en om ze toegankelijk te maken voor kwetsbare doelgroepen:
 • Doneer een bedrag > 200 euro en krijg in ruil 1 ticket voor de exclusieve première van ‘Ode aan de Donkerte
 • Vanaf een bedrag > 300 euro krijg je 2 tickets voor het première event.
 • Vanaf een bedrag > 600 euro krijg je 4 tickets voor het première event.
Included in het première-event :
 • Heerlijck diner + tabletalk
 • Voorstelling door collectief IJLLAND over de missie van Ode aan de donkerte
 • Exclusieve première
 • Ruimte om te reflecteren en te delen
 • Gezellig napraten met een drankje
Extra voordelen :
 • Je ontvangt 2 gastenplekken voor een voorstelling uit onze tournee.
 • Je kan persoonlijk in gesprek met collectief IJLLAND om te bekijken hoe de voorstelling kan ingezet worden om binnenin uw organisatie, bedrijf, werk, omgeving,.. de thematiek bespreekbaar te maken.
 • Je krijgt en downloadcode met muziek uit de voorstelling + 3 geïllustreerde postkaarten met poëzie uit de voorstelling.

Ben je geprikkeld om ambassadeur te worden en wil je er graag bij zijn tijdens de exclusieve premiere?

In naam van de Heerlijckyt en collectief IJLLAND ben je van harte welkom en bedanken we je alvast voor je bijdrage aan deze collectieve inspanning. Jouw steun en geloof in dit project hebben een diepgaande invloed op de mogelijkheid om dit project tot leven te brengen en de harten van degenen die het het meest nodig hebben, te raken.

Word supporting ambassador en kom naar de première