Skip to main content
Loading Events

« All Events

 • This event has passed.

Play Move Dance: the story of your body

July 10, 2023 - July 12, 2023

Programma

In deze driedaagse innerlijke ontdekkingsreis ga je op persoonlijk onderzoek samen met anderen en met je lichaam als wegwijzer. Door middel van laagdrempelige bewegingsopdrachten ontdek je:

 • hoe jouw lichaam beweegt
 • welk verhaal jouw lichaam tot leven brengt
 • hoe je samen met anderen kan creëren.

Doorheen de drie dagen proef je van diverse creatieve opdrachten waardoor je meer energie, vreugde & flow in je lichaam ervaart. De verschillende sessies stellen je in staat om jezelf (opnieuw) te verbinden met je lichamelijke wijsheid, speelsheid & levendigheid en contact te leggen met anderen op jouw authentieke manier. Door ruimte te laten voor het ‘niet weten’ en je over te geven aan het moment, kom je in contact met je eigen creatieve kracht. Vanuit het doen kom je in contact met je innerlijke (denk- & gevoels)wereld. Je wordt je bewust van jouw eigen lichaamssignalen en krijgt inzicht in je eigen manier van denken, voelen & handelen.

Het spelen, bewegen, dansen, experimenteren en creëren geven je inzicht in je eigen unieke manier van expressie en bieden je de mogelijkheid je innerlijke verhaal naar buiten te brengen. De focus wordt daarbij gelegd op jouw persoonlijke beleving en je innerlijk dansproces. Hoe beweeg ik op dit moment? Wat laat ik zien? Wat laat ik niet zien? Wat zien de anderen? Als mijn lichaam zou kunnen spreken, wat zou het mij vertellen? Je ontdekt het allemaal tijdens deze 3 dagen.

Deze drie dagen gaan over contact maken met jouw authenticiteit en eigen creativiteit. Daar draait het om! Niet om het uitvoeren van de perfecte dans. Iedereen met een lijf kan meedoen. Het is een ideale driedaagse voor iedereen die houdt van bewegen en die een volgende stap wil zetten in zijn of haar persoonlijke ontwikkeling. Je bent van harte welkom om mee op ontdekking te gaan.

Er zullen zowel individuele als partner- en groepsexploraties zijn. Naast spel, bewegingsexploratie en dansimprovisatie komen er ook andere creatieve expressievormen aan bod zoals schrijven, tekenen en storytelling om de ervaring te verrijken. Telkens wordt er ruimte gemaakt voor reflectie, ervaringsuitwisseling en dialoog.

Schrijf je hier in voor Play Move Dance

 

Door wie

Deze driedaagse wordt begeleid door Stephan Marchant, docent dans- & bewegingstherapie, creatief-procesbegeleider en bezieler van de VZW Move2Create. Move2Create is een creatieve praktijk van menselijke groei en verbinding waar volwassenen zichzelf & de ander ontdekken via dans en beweging. In alle initiatieven staat het creatieve proces van deelnemers centraal.

Volwassenen worden steeds aangemoedigd om hun eigenheid te ontdekken en zichzelf te uiten op hun unieke manier. Vanuit deze persoonlijke benadering is het doel om mensen bij elkaar te brengen om samen vanuit echtheid te creëren, ervaringen te delen en plezier te beleven met het lichaam als kompas. Meer info op www.Move2Create.be.

Wat anderen te vertellen hebben

“Het is soms een kwestie van het gewoon te doen, ook al hebben we 1001 stomme argumenten om ons daarvan af te houden. Voor al wie iets heeft met beweging, dans, spel, … of meer hiervan wil voelen: het is een fantastische manier om terug tot ‘leven’ te komen. Mooi!”

Prijs

Vanaf € 487 excl BTW

Deze prijs omvat:

 • alle workshops begeleid door Stephan
 • 2 overnachtingen
 • alle maaltijden
 • het gebruik van de volledige accommodatie met zaal en tuin gedurende het hele verblijf

Praktische info

 • We starten op maandag 10/7 om 9u30 en eindigen op woensdag 12/7 ten laatste om 17u30
 • Er is geen ervaring of voorkennis nodig.
 • Je helpt na het eten een handje met de afruim en afwas
 • Wat breng je zelf best mee?
  Je eigen waterfles en een eigen notitieboekje, papieren & kleurmateriaal.
  Materiaal dat jou inspireert: objecten, kostuums, muziek, foto’s, boeken, …
  Comfortabele kleren waarin je vrij kan bewegen

 

Schrijf je hier in voor Play Move Dance 2023

 

Je verblijf op de Heerlijckyt

Je verblijft in een kasteeldomein omgeven door 30 ha natuur. Je kan er tussen je opleiding of workshop door wandelen, genieten aan de vijver of je energie opladen aan oeroude bomen en krachtplekken. Breng dus zeker je wandelschoenen mee.

Je verblijf is inclusief:

 • alle Heerlijcke maaltijden
 • doorlopend koffie, thee, levend water, frisdranken, versnaperingen, huisgemaakte vieruurtjes
 • overnachting in stijlvolle kamer. Je kan kiezen voor small, medium of large & single of shared volgens beschikbaarheid
 • Snel inschrijven geeft meer keuzemogelijkheden
 • Tijdens de zomer kan je ook kamperen, dit geeft je korting op je verblijfskost

exclusief: drankjes uit de bar

Graag langer blijven of vroeger komen? 

Dat kan! Ook dit kan je als als extra optie kiezen bij je boeking.

Details

Start:
July 10, 2023
End:
July 12, 2023
Event Category:
Website:
www.move2create.be

Other

When?
3-7 days
How?
Movement / Dance