Skip to main content
Loading Events

« All Events

Wheel of Wires: Make change happen met Cyriel Kortleven

December 12 @ 6:30 pm - 11:00 pm

SAMEN impact creëren: zoals losse draden op een weefgetouw samen een uniek tapijt vormen, geloven we dat inspirerende mensen en organisaties in verbinding met elkaar een impactvolle community kunnen vormen. Daarom organiseert de Heerlijckyt van Elsmeren: Wheel of Wires – the power of Community

Een nieuw format voor inspirerende ontmoetingsmomenten! We brengen straffe mensen met innovatieve ideeën samen rond urgente thema’s. Hoe willen we dat de wereld er over 50 jaar uitziet? En hoe kunnen we daar zelf heel concreet aan bijdragen? Dat is het uitgangspunt!

Elke avond staat 1 thema centraal. We nodigen een straffe spreker, inspirerende panelleden en een moderator uit om samen het thema om te spitten. Nadien bewerken we met iedereen samen deze grond. Vanuit de rijkdom van ieders achtergrond, kennis en levenservaring, planten we zaadjes, oogsten we ideeën, en is er ruimte om op een interactieve manier met elkaar te praten en te verbinden.

We laten de chemie zijn werk doen en zijn alvast benieuwd welke concrete ideeën of acties er uit de bus zullen komen. Uiteraard is er achteraf volop tijd om verder na te praten aan de bar en nieuwe allianties of snode plannen te smeden voor maatschappelijke verandering.

De Wheels of Wires vinden telkens plaats op dinsdagavond vanaf 18u15.

Eerste editie: 12 december 2023

Make change happen met Cyriel Kortleven

Verhoog de slaagkans van verander-trajecten door veranderingen bewust kleiner, eenvoudiger en concreter te maken. Veel veranderingen lopen niet helemaal als gepland. Een van de oorzaken is dat mensen minder rationeel zijn dan dat we denken. Ons onbewust deel van ons brein maakt allerlei assumpties van de complexe wereld waarin we leven (zoals bv onze aversie tegen verlies; onze zoektocht naar bevestiging en veiligheid; …). We kunnen ons onbewust brein echter wel sturen in de richting van ons gewenst gedrag door onze persoonlijke & organisatorische veranderingen superklein, simpel en specifiek te maken. Hier alvast wat tips en technieken die aan bod komen tijdens deze presentatie:

• Consistent kleine stappen zetten
• Engageer het emotioneel deel van het brein om in beweging te komen
• Focus op het weghalen van weerstand in plaats van nieuwe gewoontes te ontwikkelen
• Bereid je voor de de ‘Slechte Dagen’
• Maak gebruik van de fysieke en sociale omgeving om nieuw gedrag te ondersteunen

Je mag een energieke, inspirerende presentatie verwachten met veel interacte en humor. Klaar om verandering echt te realiseren. Let’s go!

Door wie

Al meer dan 20 jaar inspireert Cyriel Kortleven organisaties zoals IKEA, NASA en Unilever om verandering aan te vliegen vanuit moed, vertrouwen en enthousiasme. Zijn pragmatische aanpak heeft hem de bijnaam ’Simplifier’ opgeleverd. In een complexe wereld hebben we behoefte aan eenvoudige perspectieven om te navigeren door de onzekerheid en problemen om te vormen in opportuniteiten.

 

Je mag praktische tips en technieken verwachten die je als leider gaan helpen om gedrag te beïnvloeden. Het publiek krijgt nieuwe taal en een energie-boost om de angst voor verandering te vertalen in een positieve attitude ten opzichte van de nieuwe wegen die bewandeld gaan worden. Cyriel gebruikt interactie en humor om een context te creëren waar mensen anders denken & voelen en ‘goesting’ krijgen om hun creativiteit en ondernemerschap in te zetten om de ambitieuze doelen te bereiken. Don’t mind the change. Change your Mind.

Praktisch

 • 18u15 optioneel diner
 • 19u30 start
  Lezing
  Panelgesprek
  Interactie publiek
  Sprokkelen van noden
 • 22u15 netwerkmoment

Prijs

 • 80 euro voor het event incl drankje vooraf en drankjes achteraf (incl BTW)
 • optioneel: 35 euro voor het diner incl water, thee, koffie (incl BTW)
 • wil je nadien genieten van een heerlijcke nachtrust dan kan je natuurlijk ook een kamer boeken

Wil je graag aan het event deelnemen maar heb je financieel minder ruimte, neem dan contact met ons op via info@heerlijckyt.org.

Inschrijven

Schrijf je hier in

 

Save the date voor de volgende edities!

-12 maart: Happiness beyond your wildest dreams met Philip De Wulf
-11 juni: You always have a choice met Kristin Verellen

Details

Date:
December 12
Time:
6:30 pm - 11:00 pm
Event Categories:
,

Other

When?
1 - 2 days
How?
Systems Thinking / Strategy