Skip to main content
Loading Events

« All Events

 • This event has passed.

Vrouw en impact

December 7, 2023 - December 8, 2023

Hoe zou de wereld eruit zien als meer vrouwen zich lieten zien met alles wat ze aan wijsheid, intuïtie, kracht en gevoel in huis hebben? In deze 2-daagse ontdek je wat in de weg staat om je te laten horen en jezelf te laten zien. Door bewustzijn, praktische oefeningen en opdrachten leer je jouw unieke expressie met meer vrijheid en impact naar buiten brengen.

Situering

Deze training is specifiek voor vrouwen ontwikkeld.

Alhoewel vrouwen langzaam maar zeker hun plek innemen in organisaties, laten zij zich nog steeds minder zien en worden vrouwen die zich profileren anders beoordeeld dan mannen. Een vrouw die zelfbewust naar buiten treedt, wordt al gauw dominant genoemd, terwijl we een man die hetzelfde gedrag vertoont, competent noemen. Investeren in het contact en laten zien dat je naast competent ook aardig bent, is voor veel vrouwen belangrijk. Doe je dat laatste teveel dan nemen mensen je minder serieus.

Onderzoek laat zien dat vrouwen vaker onderbroken worden in hun verhaal en minder erkenning krijgen voor hun inbreng. Zowel mannen als vrouwen doen daar aan mee. Bewustwording van deze subtiele verschillen is niet bedoeld om in dader en slachtoffer perspectief te kijken. Het is een eerste stap op weg naar inclusiviteit en diversiteit.

Een nieuwe richting, een vrouwelijke weg?

Hoe kunnen vrouwen met deze beelden, verwachtingen en onbewuste patronen omgaan en hoe kunnen ze het anders ‘doen’?

De begeleiders van deze training hebben uit eigen ervaring ontdekt dat de meeste vrouwen iets fundamenteel anders nodig hebben dan mannen. Ze hebben andere ontwikkelingswegen nodig om volledig tot bloei te komen en te stralen in wie ze zijn. Fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Een weg waarin vrouwelijkheid haar volle en gelijkwaardige plek inneemt naast het mannelijke.

Wat eigen is aan de vrouwelijke ontwikkeling is dat er ruimte is: ruimte om te zijn, ruimte voor organische groei, ruimte om te ontspannen en genieten, ruimte om te vertragen en verstillen, ruimte voor intuïtie en innerlijk weten, ruimte voor verbinding en zachtheid, ruimte voor vertrouwen en oprechtheid en ruimte voor onverbiddelijkheid en kracht waar grenzen overschreden worden.

Doelgroep

Voor vrouwen die professioneel of maatschappelijk beter uit de verf willen komen en impact willen hebben. Voor vrouwen die aan de slag willen met hun persoonlijk leiderschap.

Waarom alleen met vrouwen?
In deze training kiezen we voor een specifiek op vrouwen toegesneden aanpak en werkwijze.
Een vrouwengroep biedt meer veiligheid als het gaat over persoonlijke en emotionele thema’s. Het geeft meer ruimte om de eigen stijl te (her)ontdekken.
De gemeenschappelijke elementen worden zichtbaar. Hierdoor wordt het individualiseren van de knelpunten tegengegaan en bouwen we aan ondersteunende netwerken binnen de organisatie.

Wat leer je in de opleiding?

 • Je krijgt zicht op wat je wezenlijk te zeggen hebt en wat je daarin tegenkomt.
 • Je bent meer op je gemak met expressie geven aan wat er in je leeft.
 • Je ontwikkelt meer impact terwijl je trouw blijft aan je authentieke zelf.
 • Je ontwikkelt meer zelfvertrouwen en regie.
 • Je vergroot je bewustzijn over je houding en stemgebruik.
 • Je neemt praktische tips mee naar huis die je gaan helpen.

 

Schrijf hier in

 

Programma

 • De eerste dag onderzoeken we onze innerlijke overtuigingen en processen die ons helpen of blokkeren om onszelf te laten zien. Daarbij gebruiken we een specifiek op vrouwen toegesneden aanpak met ruimte om te vertragen en verstillen, ruimte voor intuïtie en verbinding, ruimte voor vertrouwen en innerlijke kracht. Op dag 1 is er ook een avondprogramma. Het is een residentiële opleiding, met overnachting.
 • De tweede dag exploreren we hoe we onszelf op een authentieke en impactvolle manier kunnen uitdrukken, trouw aan wie we zijn. Iedere deelnemer krijgt persoonlijke feedback. Je gaat naar huis met inzicht in hoe je het geleerde kunt toepassen in je (werk)leven.

Didactische aanpak

We werken ervaringsgericht, waarin een vrouwelijke aanpak leidend is.
We werken persoonlijk.
We spreken zowel fysiek, emotioneel en mentaal niveau aan.
Tijdens de training geven en krijgen we feedback van elkaar.
Er wordt gewerkt met oefeningen, opdrachten en reflectiemomenten.

Subsidiemogelijkheden voor deze opleiding

Wist je dat je als deelnemer wellicht recht hebt op één of meerdere opleidingssubsidies? Je leest er hier alles over.

Trainers

Celeste Neelen
Vrijheid, verbinding en creativiteit zijn drijvende krachten zowel in mijn werk met mensen als voor mezelf. De delicate balans tussen zijn en doen, vrouwelijk en mannelijk, zingevend en down to earth blijf ik daarin onderzoeken. Wat me inspireert zijn mensen en teams die het beste van zichzelf geven en daarvoor risico’s durven te nemen. Graag ondersteun ik dit proces door veiligheid en uitdaging te bieden en alles wat nodig is om te leren en te groeien. Binnen Quinx richt ik me vooral op de open programma’s en retraites, waar mensen vanuit eigen commitment deelnemen.Ik woon deels in Griekenland. Hier geef ik leiding aan retraitecentrum Artisa, wat ik in 2012 heb opgezet. Ik volgde onder andere deze opleidingen: Msc Arbeids en Organisatiepsychologie, Docente Dans-expressie, theaterschool A’dam, Energy Training bij Michael Barnett, Roy Hart stemtraining, Instituut voor toegepaste integrale psychologie, Coaching onder leiding van Jaap Voigt, Spiral Dynamics, Meditatie-beoefening en yoga, Korte en langlopende workshops op het gebied van Lichaamswerk, Energiewerk, Bio-energetica, Karakterstrukturen, Creativiteit, Schilderen.

Anja Hueber
Als mede-oprichter van Quinx heb ik vele jaren met groepen gewerkt, zowel in-company als in open aanbod. De laatste jaren kies ik ervoor om meer vanuit mijn eigen ritme te werken, met aandacht voor specifieke gebieden: zoals het werken met stilte, het faciliteren van diepgaande programma’s rond persoonlijke en transpersoonlijke ontwikkeling en het aanbieden van een programma dat zich richt op het verhogen van de impact van vrouwen. De manier waarop ik werk wordt door deelnemers beschreven als vertragend, verdiepend en verbindend. Dat maakt me enorm blij, het zijn woorden naar mijn hart! In de snelle en complexe tijd waarin we leven, ben ik er trots op dat ik in mijn programma’s en workshops kan bijdragen aan het creëren van een plek, een veld, waarin mensen kunnen stilstaan, zichzelf beter kunnen leren kennen en waarin ik hen kan ondersteunen in het ontdekken van waar het hen nu werkelijk om gaat. Om diepgewortelde patronen te leren zien en kennen en hier meer vrijheid rond te ontwikkelen. Zo ontdekken deelnemers wat ze wezenlijk te bieden hebben en leren ze vanuit een diepe verbondenheid met zichzelf en de wereld rondom hen, hun stappen in de wereld te zetten. Vanuit een grotere vrijheid, eerlijkheid en moed.

 

Praktisch

 • Prijs: € 1 320,00 excl. BTWVroegboekkorting: 10% korting bij inschrijving ten minste 2 maand voor de startdatum van de training. Bij HRDA zijn de prijzen telkens alles inbegrepen, behalve BTW.
 • Data: 07.12.2023 (09:00 – 19:30) – 08.12.2023 (09:00 – 17:00)
Schrijf hier in

 

Over je verblijf op de Heerlijckyt

Je verblijft in een kasteeldomein omgeven door 30 ha natuur. Je kan er tussen je opleiding of workshop door wandelen, genieten aan de vijver of je energie opladen aan oeroude bomen en krachtplekken. Breng dus zeker je wandelschoenen mee.

Je verblijf is inclusief: 

 • alle Heerlijcke maaltijden
 • doorlopend koffie, thee, levend water, frisdranken, versnaperingen, huisgemaakte vieruurtjes 
 • overnachting in stijlvolle kamer. Je kan kiezen voor small, medium of large & single of shared volgens beschikbaarheid
 • Snel inschrijven geeft meer keuzemogelijkheden
 • Tijdens de zomer kan je ook kamperen, dit geeft je korting op je verblijfskost

exclusief: drankjes uit de bar

Graag langer blijven of vroeger komen? 

Dat kan! Ook dit kan je als als extra optie kiezen bij je boeking.

Details

Start:
December 7, 2023
End:
December 8, 2023
Event Categories:
,

Teachers

Celeste Neelen
Anja Hueber

Other

When?
1 - 2 days
How?
Spirituality / Consciousness