Skip to main content
Loading Events

« All Events

 • This event has passed.

Wheel of Wires: Shape your mind to shape your future met Eric Boydens

October 10, 2023 @ 6:30 pm - 11:00 pm

SAMEN impact creëren: zoals losse draden op een weefgetouw samen een uniek tapijt vormen, geloven we dat inspirerende mensen en organisaties in verbinding met elkaar een impactvolle community kunnen vormen. Daarom organiseert de Heerlijckyt van Elsmeren: Wheel of Wires – the power of Community

Een nieuw format voor inspirerende ontmoetingsmomenten! We brengen straffe mensen met innovatieve ideeën samen rond urgente thema’s. Hoe willen we dat de wereld er over 50 jaar uitziet? En hoe kunnen we daar zelf heel concreet aan bijdragen? Dat is het uitgangspunt!

Elke avond staat 1 thema centraal. We nodigen een straffe spreker, inspirerende panelleden en een moderator uit om samen het thema om te spitten. Nadien bewerken we met iedereen samen deze grond. Vanuit de rijkdom van ieders achtergrond, kennis en levenservaring, planten we zaadjes, oogsten we ideeën, en is er ruimte om op een interactieve manier met elkaar te praten en te verbinden.

We laten de chemie zijn werk doen en zijn alvast benieuwd welke concrete ideeën of acties er uit de bus zullen komen. Uiteraard is er achteraf volop tijd om verder na te praten aan de bar en nieuwe allianties of snode plannen te smeden voor maatschappelijke verandering.

De Wheels of Wires vinden telkens plaats op dinsdagavond vanaf 18u15.

Eerste editie: 10 oktober 2023

Shape your mind to shape your future met Eric Boydens en Wouter Torfs

Deze eerste WOW valt samen met de slotdag van de week vd Geestelijke gezondheid. Daarom zijn we zeer blij dat Erik Boydens, ervaringsdeskundige op dit gebied, spreker is op deze avond. Hij zal het hebben over de uitdagingen van onze tijd voor onze mentale gezondheid, maar ook over de mogelijke kansen. Wat is het belang van community hierin? Wat hebben we nù nodig om over x aantal jaar sterker te staan? Wat hebben we als individu nodig? En wat als maatschappij?

In het panelgesprek wordt dit thema verder uitgediept. Met de kennis van Wouter Torfs en enkele andere panelleden die hierin ruime ervaring hebben opgedaan, belooft het alvast heel boeiend te worden. Nadien trekken we het gesprek open naar heel de groep, om tot een geheel te komen waarin ieder kan spreken, kan zaaien of oogsten.

Door wie

Dr. Eric Boydens is arts, hof-arts, en coach. Hij begeleidt al vele jaren patiënten met burn-out en wijst er tegelijk op dat er meer nodig is dan hulp bieden op individueel vlak. Hij is initiatiefnemer van het Netwerk en de opleiding Global Burn-out & Transitie. Daarnaast is hij ook oprichter van de Droomgaard en ambassadeur van Chance to Change.

 

Wouter Torfs was 30 jaar lang CEO van schoenen Torfs en werd 10 keer uitgeroepen tot beste werkgever van het jaar. Sinds een jaar is hij voorzitter van de koepel Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) Vlaanderen. Mentaal welzijn en de rol van liefde en menselijkheid hierin zijn altijd een centrale pijler geweest in zijn werk.

Dieter Fierens aka Fristap is professioneel mafketel, muzikant, kartonsmid, kameleon en idealist. Hij begeleidt activiteiten rond muziek en knutselen voor mensen van alle leeftijd en elke slag. Fristap toont dat er veel meer mogelijk is dan je zelf denkt, en dat vaste hokjes of diepe dalen geen eindpunt hoeven te zijn… iets waarover hij ook uit eigen ervaring kan praten.

Xenia Orgielewski is mede oprichster van het Emagine Center in Antwerpen en komt spreken over Chances To Change, een bordspel om meer flow in je leven te creëren door te spelen, te fantaseren en van elkaar te leren.

 

 

MODERATOR
Saskia Szepansky is organisatiecoach, conflictbemiddelaar en psychotherapeut. Ze werkt al zo’n 20 jaar met directieteams en HR afdelingen samen om organisatieproblemen op te lossen die te maken hebben met mensen. Moeilijke menselijke situaties en mentaal welzijn zijn helemaal haar ding.

Programma

 • 18u15 optioneel diner
 • 19u30 start
  Lezing
  Panelgesprek
  Interactie publiek
  Sprokkelen van noden
 • 22u15 netwerkmoment

Prijs

 • 80 euro voor het event incl drankje vooraf en drankjes achteraf (incl BTW)
 • optioneel euro voor het diner incl water, thee, koffie (incl BTW)
 • wil je nadien genieten van een heerlijcke nachtrust dan kan je natuurlijk ook een kamer boeken

Wil je graag aan het event deelnemen maar heb je financieel minder ruimte, neem dan contact met ons op via info@heerlijckyt.org.

Inschrijven

Schrijf je hier in

 

Save the date voor de volgende edities!

-12 december: Make Change Happen met Cyriel Kortleven
-12 maart: Happiness beyond your wildest dreams met Philip De Wulf
-11 juni: You always have a choice met Kristin Verellen

Details

Date:
October 10, 2023
Time:
6:30 pm - 11:00 pm
Event Categories:
,

Other

When?
1 - 2 days
How?
Systems Thinking / Strategy