Skip to main content
Loading Events

« All Events

 • This event has passed.

Tribe Gathering – rituelen in professionele context

March 21, 2023

Waar mensen samenkomen in groep, zul je rituelen zien. Rituelen vind je in alle werelddelen en in alle tijden. Ook in organisaties, teams en gemeenschappen brengen kleine en grote rituelen betekenis, verbondenheid en verdieping.

Ontdek op welke manieren je als leider, organisatiecoach of bedrijfsconsultant rituelen en Oude Wijsheid kunt inzetten om meer verbinding en gedeelde purpose te creëren. Hoe je via rituelen moeilijke gebeurtenissen kan helpen verwerken. Hoe je een hechtere band tussen teamleden creëert. Hoe je navigeert via wijsheid naar innovatie.

Voor wie?

Leiders in (bezielde) organisaties, bezielde ondernemers, HR-managers, team- en organisatiecoaches, bedrijfsconsultants en procesbegeleiders, therapeuten en particuliere coaches, en iedereen die de rijkdom van rituelen en Oude Wijsheid wil integreren in de dagelijkse (professionele) praktijk.

Schrijf je hier in voor Tribe Gathering

 

Door wie?

Corporate Rituals is een snelgroeiend netwerk van organisatiecoaches en bedrijfsconsultants die op de werkvloer of in de gemeenschap rituelen vormgeven en uitvoeren. Via trainingen en netwerkevents delen we onze kennis. Daarom organiseren we deze Tribe Gathering, als uitgelezen start van de lente. Welkom bij onze tribe!

Het avondprogramma ‘Magic of Weaving’ is een co-productie met De Heerlijckyt. Op het prachtige kasteeldomein met 35 ha natuurpark komen jaar in jaar uit teams en individuen samen om zich in deze krachtige leeromgeving te voeden met nieuwe en inspirerende inzichten, en te bouwen aan een wereld met meer bewust leiderschap.

Programma

13u30 Verwelkoming

14u00 Welkom en opening door Corporate Rituals oprichter Ewoud Monbaliu
Oude Wijsheid voor nieuwe Tijden. Wie zijn we en wat betekent onze missie?

14u15 Sofagesprek: Lies Daenen in gesprek met Frank Coppieters en Jean Kabuta
Wat is een ritueel, wat is wijsheid? Waarom zijn rituelen (meer dan ooit) relevant voor teams en organisaties? Wat kunnen rituelen en oude wijsheid betekenen voor business & leadership in de soms chaotische tijden van vandaag?

14u45 Workshops Introductie

15u00 Corporate Rituals Workshops

Kies uit één van deze workshops:

1. Hoe faciliteer je verandering vanuit natuurwijsheid?
In veel teams leeft weerstand tegen verandering. Terwijl niets veranderlijker is dan het leven zelf. Een ritueel helpt verandering bewust te markeren, te initiëren, te verwelkomen. In deze workshop proef je van het medicijnwiel, een wereldwijde blauwdruk die teams leert omgaan met de dynamiek van verandering, vanuit de natuurwijsheid van de seizoenscyclus.

2. Hoe help je een team een moeilijke gebeurtenis verwerken?
Een niet-verwerkte gebeurtenis kan ertoe leiden dat collega’s niet langer gemotiveerd zijn, in burn-out gaan of de organisatie verlaten. Dit zorgt niet alleen voor persoonlijke pijn, maar ook voor verlies van tijd, geld en energie. Rituelen helpen teams en organisaties om collectief trauma te verwerken en helen. In deze workshop vertrekken we vanuit jullie insteken om vandaaruit te ervaren op welke manier een ritueel de harmonie kan herstellen.

3. Hoe ontwerp je een ritueel dat je team hechter maakt?
Goede onderlinge relaties zijn cruciaal voor elke bloeiende organisatie. Rituelen helpen de bedrijfscultuur vormen of versterken. In deze workshop krijg je een proevertje over goede ‘ontwerpprincipes’ voor betekenisvolle bedrijfsrituelen, waarbij je rekening houdt met de sociale en culturele achtergrond van de teamleden.

4. Hoe creëer je buy-in voor klimaatbewustzijn & ESG-vraagstukken?
Werknemers zijn loyaler en gemotiveerder als hun werkgever zich maatschappelijk verantwoord opstelt. Dit vraagt om nieuwe manieren van werken en denken. Rituelen zetten de waan van de dag on hold en creëren bewustzijn over hoe we deel zijn van een groter geheel. De IKEA-oprichter gaf aan de huidige CEO voor hij overleed deze opdracht mee: ‘De toekomst van IKEA? Denk op lange termijn, tweehonderd jaar vooruit’. Hoe combineer je dergelijke vooruitziendheid met handelen op korte termijn? In deze proeverij nemen we je mee in een ‘Deep Time’-ritueel. We reizen naar toekomstige generaties om van daaruit onze legacy voor onze nakomelingen te dromen en tot leven te wekken.

5. Hoe innoveer je vanuit Wijsheid? En wat is hierin de rol van kennis?
Innovatie is een basisgrondstof voor elke bloeiende organisatie. Hoe benader je dit als consultant of als leidinggevende? Op welke bronnen van wijsheid tap je in, en hoe verhoudt dit zich tot kennis? In deze workshop kijken we naar innovatie, wijsheid en kennis vanuit academisch-theoretische kaders zoals bijvoorbeeld Corporate Antropologie, en we verrijken dit met embodiment. Deze workshop is in het Engels.

18u30: Aansluitend avondprogramma voor wie wil

Blijf gerust voor het avondprogramma: een heerlijke XL Magic of Weaving in co-productie met De Heerlijckyt. Ervaar de frisheid van het nieuwe seizoen en nieuwe mogelijkheden in een vurig Lenteritueel, ontmoet gelijkgestemden tijdens een heerlijk diner en ga nog eens helemaal los tijdens een Ecstatic Dance met live muziek.

Datum

21 maart 2023 vanaf 13u30 – ?

Kostenbijdrage

De onderstaande prijzen zijn excl BTW

 • Middagticket
  • particulier: € 161
  • professioneel: € 220
 • Avondticket
  • particulier: € 62
  • professioneel: € 150
 • Combiticket
  • particulier: € 207
  • professioneel: € 340

 

Schrijf je hier in voor Tribe Gathering

 

Other

When?
< 1 day
How?
Nature / Spirit / Outdoor